2/18/2014

Kali Linux - Gnome 3 Efektlerini Kullanmak

Selamlar.
Kali Linux varsayılan olarak Gnome arabirimi ile birlikte gelmektedir ancak düşük performanslı bilgisayarlarda da kararlı çalışabilmesi için sistemin görsel özellikleri kısıtlıdır. Elbette sistemi bu haliyle kullanmak zorunda değilsiniz. Kendi isteklerinize göre sisteminizi özelleştirebilirsiniz. (Tıpkı Debian'da olduğu gibi.)


Kali Linux'ün Gnome yeteneklerini tam olarak kullanabilmek için Alt + F2 tuş kombinasyonunu kullanarak Run Application'ı açın. Gelen ekrana "gnome-shell --replace" yazın ve çalıştırın.


8-10 saniye içinde tüm Gnome yetenekleri etkinleştirilmiş olacaktır.
(Ekran kartı sürünüzün düzgün şekilde çalıştığından emin değilseniz sürprizlere hazır olun.)

Bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra sizi yeniden efekt içermeyen Gnome arabirimi karşılayacaktır. Bu işlemi her defasında yenilemek istemiyorsanız buradaki işlemin sistemin açılışında otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Sistem başlangıcında Gnome 3 efektlerinin otomatik olarak başlatılması için:


System Tools > Preferences > Startup Applications'ı çalıştırın ve "Add" butonuna tıklayın.


Command kısmına "gnome-shell --replace" yazın. Gerekli diğer kısımları da doldurduktan sonra "Add" butonna tıklayın ve bu komutun sistem açılışında otomatik olarak uygulanmasını sağlayın.


Pencere butonlarını pencerenin sağına almak için Terminal'den;
gsettings set org.gnome.shell.overrides button-layout ":minimize,maximize,close" komutunu verin.

4 Yorum:

  1. gnome-shell --replace yazdığım da görüntü sorunlu oluyor. nvidia sürücülerini tam 5 defa kurmayı denedim. yeniden başlattığımda ise hep siyah ekran ile karşılaştım. Bu nvidia sürücülerini kurmayı anlatırsanız veya bana iyi bir kaynak gösterirseniz çok mutlu olacağım (-: saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.blackmoreops.com/2014/06/27/kali-linux-1-0-7-kernel-3-14-install-proprietary-nvidia-driver/
      Sürücüyü yüklemeye başlamadan önce sisteminizdeki önemli verileri yedeklemenizi öneririm.

      Sil
  2. hocam ben kali linux 2.0 rolling kullanıyorum alt+f2 yapıp gnome-shell --replace şu kodu verdikten sonra bir ekşeyler oluyor fakat bana herşey normal geliyor birde ben başlangıçta çalışması için birşey yapamadım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  3. buradaki mesele gnome classic için geçerli (kali 2.0 dan daha eski sürümler için). sisteminizde gnome-shell zaten açık durumda :)

    YanıtlaSil

© 2012- Hackings.org Bu Sitenin hakları Aziz Türk milletine Aittir.
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." K.ATATÜRK