3/15/2013

Kali Linux'ün USB Üzerinden Kurulumu

Selamlar.

Eğer sisteminizde dvd okuyucunuz yoksa imaj dosyasını bir flash diske açıp kurulum yapabilirsiniz. Bu işlem için en az 4GB boyutuna sahip flash diske ihtiyacınız olacak. İmaj dosyasını USB diske açmak için Win32 Disk Imager'dan yararlanacağız.


Kalıp adında yada dizin adresinde Türkçe karakterlerin bulunmamasına özen gösterin.


İmaj dosyasını seçtikten sonra Write butonuna tıklayın. İşlemin tamamlanmasının ardından sisteminizi usb diskiniz ile boot ederek kurulumu başlatabilirsiniz.

Win32 Disk Imager yazılımını kullandıktan sonra USB Diskimin boyutu 2.10 GB oldu. Nasıl düzeltebilirim?



Program, herhangi bir aksilik oluşmasın diye usb diskiniz üzerinde kalıp dosyasının büyüklüğü kadar bir partisyon oluşturup imaj dosyasını buraya açar. Kali'nin kurulumundan sonra usb diskiniz üzerindeki partisyonları temizleyip tekrar tek bir bölüm haline getirebilirsiniz.

Sorunun çözümü için:

cmd.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp diskpart komutunu verin.



DİKKAT: Diskpart ile çalışırken dikkatli olun. Yanlış bir işlem HDD'lerinizdeki verilerinize hasar verebilir.

Burada kullanılan komutlara değinmek gerekirse;

list disk: Bilgisayarınızda takılı olan tüm diskleri görüntülemek için kullanılır. Bu komutla sisteme bağlı olan cihazları listeliyoruz.

select disk : Üzerinde çalışılacak donanımı bu komutla seçiyoruz. List disk'ten aldığınız bilgiler eşliğinde bir aygıt belirleyin. Benim flash diskim 6 numaralı aygıt olduğu için select disk 6 komutunu verdim.

clean: seçili disk üzerindeki tüm partition verilerini temizler.

create partition primary: seçili disk üzerinde birincil bölüm oluşturmak için kullanılır.

active: seçili diski kullanabilmek için aktif hale getirir.

format: seçili diski biçimlendirmek için kullanılır. format fs=dosya sistemi türü label="etiket" format türü şeklinde kullanılır.

formatlama işleminin ardından exit komutu ile diskparttan çıkabilirsiniz.



12 Yorum:

  1. şöyle bir hata alıyorum yardımcı olur musunuz? https://hizliresim.com/7b6Ovv

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salt okunur ayarlı dosyaya sağ tıkla özelliklere bas salt okunur tikini kaldır

      Sil
  2. hocam eline sağlık.ben cd ve usb kullanmadan kurcaladım biraz kali linuxu fakat sürekli aldığım hatalardan dolayı yabancı forumlarda hatanın sebebini sorunca kurulumdan kaynaklı hata olabilir dediler şimdi bu yöntemle baştan kuracağım.

    YanıtlaSil
  3. bilader bu gösterdigin sekilde yaptım 16 gb flash 3 gb a düstü düzeltmeyi yaptım simdi o diskpart yerinde görünüyo ama pcye takıncada ses geliyo ama bilgisayarımda flash görünmüyo :S yardımcı olrsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  4. hocam herşey okeyde kal linux 2 sürüm cd takın diyo flashdan olmuyomu ?

    YanıtlaSil
  5. Ayni sorun bendede oluyor hocam cd istiyor ?

    YanıtlaSil
  6. iso yu seçip write ederken http://hizliresim.com/lj9QRE böyle bir hata ile karşılaşıyorum yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  7. merhaba hocam ben bu kaliyi kendi sitesinden indirdim.Flasha attım ama bilgisayar baslangıcta bunu okumuyo ne yapsam ne etsem okumuyo.Masaüstüne taktıgımda ise hicbişi olmadan trink kendiliginden hemen okuyor.Herseyi denedim.Ubuntu,tails ve minti aynı sekilde calıstırıyom ama bi tek kaliyi calıstıramıyorum yardımcı olrsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  8. Belki faydası olur diye bir kaç şey karalıyayım bende
    Öncelikle bios usb'den boot etmek için boot için gerekli dosyaları arar bulamazsa tepki vermez
    Bundandır ki onlarca usb yazdırma programı var
    En azından benim deneyimlediğim bu
    1.alternatif elinizde windows kurulu bir sistem varsa rufusu yükleyip iso dosyalarını yazdırabilirsiniz iso olarak sistemi tanımıyorsa dd image olarak çalıştırın rufus güncel ise size boot için gerekli dosyaları yükleyecektir
    2.alternatif novicorpun wintoflash programı var buda sorunsuz çalışır
    Kısaca bahsedeyim
    Program windows iso dosyalarını yazdırmak için kullanılsa da usb boot edilebiliyor linux bütün sürümlerini bu programla yazdırabilirsiniz
    biraz araştırırsanız işe yarar bir program olduğunu göreceksiniz
    Benden bu kadar umarım faydası olur

    YanıtlaSil
  9. Valla arkadaş sağolasın hiç hata vermeden bir kalemde işim çözüldü senin bu yöntem sayesinde. Hani bi-iki programda isoyu yazdırıp denedim filan hikaye sürekli hata aldım. Bu yöntemi ilk kez yapıp denememe rağmen tek bir hata dahi almadan sorunsuz kurdum hemde 4-5 kez tkrr tkrr kurdum sıfır sıkıntı :) sağolasın.
    Arkadaş çok güzel açıklayıcı anlatmış devamında usb nin sıkıntı vereceğini dahi anlatıp çözümünü paylaşmış sağolsun, teşekkürler. Ben 32 gblık usbye yukarı anlatıldığı gibi kurdum denedim bikaçkez sıfır sıkıntı, daha sonrasında da söylediği gibi usbyi eski haline getirdim ondada sıfır sıkıntı :) Bi kaç kişi demiş hani cd takın diyor diye arkadaşlar bu iki kez bende de oldu oda bu dil seçiminde filan fazla beklendiğinde filan zaman kaybından oluyor cd takın dediğinde usb yi çıkarıp tkrr taktığınızda sorun hallolacaktır ben o şekil yapıp sorunsuz devam ettim çünkü...

    YanıtlaSil
  10. Kali linuxu usbye yükledim pcde de açılıyor ama bi işlem yapacağım zaman komut bulunamadı diyor paketler yüklümü oluyor yoksa benim yüklemek için bi şeylet yapmam gerekiyor mu yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  11. hocam kali linux usb üzerinden kurulum demişsiniz ama sadece iso kopyasını flash'a yazdırıp bırakmışsınız sorun kurulum sırasında bizden CD istemesi bununla alakalı bişi yok içerik ve başlık alakasız olmuş

    YanıtlaSil

© 2012- Hackings.org Bu Sitenin hakları Aziz Türk milletine Aittir.
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." K.ATATÜRK