3/27/2013

Kali Linux - Masaüstü Ortamını Özelleştirmek

Selamlar.


Bildiğiniz üzere Kali'nin kendi sitesinde sadece Gnome arabirimine sahip imaj yer almakta. Eğer isterseniz kde veya diğer arabirimleri kullanabilen kendi iso dosyanızı oluşturabilirsiniz. Bu videoda örnek olması açısından KDE arabirimine sahip bir iso kalıbı nasıl oluşturulur bundan bahsettim.

İso oluştururken kullanmış olduğunuz mimariye (32/64 bit) dikkat edin.
Açıklamalar için tıklayın

MiniISO v1.0.1 Kullanıyorsanız:

Sistem kurulumunda aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız. Buradan yüklemek istediğiniz özellikleri sisteme dahil edebilirsiniz. Varsayılan olarak Kali için gerekli olan tüm araçlar burada * karakteri ile belirtilmiş durumdadır.



Eğer varsayılan özelliklerle kuruluma devam ederseniz, sisteminiz Gnome alt yapı ile kurulacaktır. Oysa ki siz hiç bir gui bileşeni olmayan bir sistem kurmak istiyorsunuz. Bu yüzden Debian desktop environment yazılımını listeden kaldırıp Continue ile devam edin. Sistem kurulduktan sonraki adımlar v1.0.0'daki adımlardan farksızdır.

Kullanmakta olduğunuz grafik arabirimine paralel olarak diğer arabirimleri de yükleyip kullanabilirsiniz. Sistemde oturum açarken kullanmak istediğiniz gui arabirimini tercihinize göre belirleyebilirsiniz.

Hatırlatma: Sistem imajı build ederken mini iso kullanmak zorunda değilsiniz ancak sanal sistem üzerinde build işlemi gerçekleştirirken sadece konsol arabirimini kullanmak performans bakımından işlem gücünüzü yükseltecektir. Bu sebepten ötürü build işlemlerini Kali mini üzerinde gerçekleştiriyoruz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

© 2012- Hackings.org Bu Sitenin hakları Aziz Türk milletine Aittir.
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." K.ATATÜRK