6/15/2012

BackTrack 5 - John The Ripper Kullanımı

Bazı arkadaşlar "iskorpitx'in, john ile pass kırışını izledim ama baya zormuş, pek bişey anlamadım" diyorlardı. Onlar için güzel bir video hazırladım. Bu videoyu izlediğinizde programın çalışma mantığını çözeceksiniz. Gerekli komutları uzak sunucuya vermekle, localde çalışmak arasında pek fark yok. Herşey wordlist'e bağlıdır arkadaşlar. Burada kullanacağınız wordlistlere dikkat edin. Bununla ilgili önereceğim en önemli şey, bir arap'ın keyini kırarken gidipte saçma sapan ingilizce wordlistler denemeyin. Umarım ne dediğimi anlamışsınızdır. :)

İsko'ya selam :)


2 Yorum:

  1. Selam güzel kardeşim öncelikle şunları belirtmek isterim ki Backtrack'in B sini bilmezken sayende çoğu şeyi öğrendim çok teşekkür ederim paylaşımlarının devamını dilerim =))

    Benim bir ricam olacaktı boş bir zamanın da acaba john the ripper e Backtrack5 R3 üzerinde word eklemeyi gösterebilir misin?Kesin sorumun cevabı çok basit ama kafam karıştı joh t.r. kırarken kendi veri tabanını kullanıyor karşılaştırma yapıyor sanırım.İşte bu kısımda biz o veritabanına nasıl müdehale edeceğiz?Sadece wordlistlerimi kaydedeceğiz,kıracağımız hash türünüde mi ekliyoruz ve neyi nereye ekliyoruz,md5 başka bir yere mi başka bir şifreleme için başka bir yere mi sana zahmet bir yardımcı olur musun kardeşim ?

    YanıtlaSil
  2. JTR sözlük dosyası: password.lst
    Bu dosyaya wordlist içeriğinizi ekleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam isteğe bağlı olarak farklı bir konumdaki wordlist dosyasını da okuyabiliyordu ancak şu anda bilgisayarımda hazırda JohnTheRipper bulunmadığı için bakamıyorum. JTR'i açtığınızda JTR'nin desteklediği komutlar ekrana çıkmaktadır. Oradaki komutları inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

© 2012- Hackings.org Bu Sitenin hakları Aziz Türk milletine Aittir.
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." K.ATATÜRK