9/29/2013

Kali Linux - NoIP Kurulumu

Selamlar.

Noip nedir?
Noip servisi ile ip adresiniz yerine kullanabileceğiniz bir dns adresi oluşturabilirsiniz. IP adresiniz değiştiğinde bile noip servisi, dns adresinizi yeni ip adresinize yönlendirebilmektedir. Bu sebepten dolayı özellikle RAT kullanıcıları tarafından tercih edilen bir servistir.

Sisteminize noip kullanabilmeniz için öncelikle noip.com'da hesap oluşturmanız gerekiyor.


 Buradan Free DNS seçeneği ile bedava noip hesabı oluşturabilirsiniz.



 Kaydolma işleminin ardından noip-duc yazılımını download edin.
Download edilen dosya tar.gz uzantılıdır. Bu dosyayı ark yada başka bir arşiv yönetici yazılım ile açıp, içerisindeki dizini dışarıya çıkarın.

 Daha sonra uçbirim üzerinden arşivden çıkardığınız bu dizini açın.
Noip'nin Linux sürümü deb yada rpm paketi olarak sunulmamıştır. Bu sebepten dolayı yazılımı kurmak için kaynak kodu derlemek gerekecektir. Uçbirimden uygulayacağınız "make" komutu ile buradaki kaynak kodu derleyin. Make komutunun işleminin tamamlanmasının ardından "make install" komutu yardımıyla program kurulumunu başlatın.


Kurulum aşamasında kullanıcı hesap bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Update süresi varsayılan olarak 30'dur. Varsayılan değerlerle devam etmek için enter tuşunu kullanın.


Kurulumun ardından uçbirimden noip2 komutunu verip yazılımın aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kurulumda girmiş olduğunuz bilgileri değiştirmek isterseniz, yeniden config dosyası oluşturabilirsiniz. Uçbirimden uygulayacağınız "/usr/local/bin/noip2 -C" komutu ile yeni kullanıcı tanımlaması yapabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

© 2012- Hackings.org Bu Sitenin hakları Aziz Türk milletine Aittir.
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." K.ATATÜRK